Kabak Koyu

kabak koyu

Koy, Fethiye’nin güneyinde bulunan Faralya köyü içerisinde bulunur. Faralya Köyünün Fethiye’ye uzaklığı yaklaşık 8 kilometredir. Köy denize meyilli bir yamaç üzerinde bulunur ve kızılçam ormanları ile kaplıdır. Hem bu kızılçamlar hem de eşsiz renkteki mavinin buluştuğu bu köy birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Faralya köyünden koya ulaşımın 2 yolu var. Ya kırmızı beyaz tabelaları takip ederek yürüyeceksiniz ya da köy halkının traktörde benzer araçlarına binip heyecanlı bir sürüş keyfi yaşayacaksınız. Tercihiniz araç olursa kişi başı 10 lira ödemeniz gerektiğini hatırlatmamızda fayda var.

Koyun keşfi 1987 senesinde olmuş. Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi gibi koylar keşfedilip bilinmeye başlandıkça keşifler artmış. Burası da o keşif dönemlerinde ortaya çıkan bir yer.

kabak plajı

Doğa ile ilgili aktivitelerden hoşlanmayanlar kesinlikle burayı tatil için tercih etmemeli. Çünkü burada doğa ile baş başasınız. Şehir yaşamından, koşturmacadan, kalabalıktan, gürültü ve ses kirliliğinden bunalanlar ve stresten uzak olmak isteyenler için ise kesinlikle ilk tercih edilecek yerler arasına yazılmalı.

Ulaşım: Fethiye merkezden kalkan dolmuşlar ile öncelikle Faralya Köyüne gelmeniz gerekmektedir. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Ücreti de kişi başı 8 Lira. Araç ile gelmek isteyenler; Fethiye’den Ölüdeniz istikametinde devam etmelidirler. Ölüdeniz’in yanında doğru çıkan dik ve virajlı yolu takip ederek Faralya Köyü’ne çıkabilirler.